بنای مدرسه هدایت

مهمترین و با ارزش ترین بخش مدرسه را ساختمان ضلع جنوبی صحن تشكیل می دهد كه رو به شمال و در میان حیاطهای بیرونی و اندرونی قرار گرفته است . حیاطهای مدرسه بفرم چهارگوش با دیوار كشی آجری و پایه های سنگی و آجری با طاقنماهایی از آجر لعابدار فیروزه ای آرایش یافته است . در دو ضلع جنوبی و غربی حیاط ساختمانهایی با زیرزمین وجود دارد كه از سطح حیاط چند پله پایین تر است . مصالح بكار رفته در زیرزمین تا ارتفاع یك متر با سنگهای خاكستری تراش و در طبقه همكف از آجر استفاده شده است . 

سر در ورودی ساختمان اصلی مدرسه با طاقهای هلالی شكل در دو جبهه با رعایت قرینه سازی به سالن اصلی متصل می شود . و نمای شمالی ساختمان با ایوان كم عمق با ستونها و قوسهای نیم برجسته مزین به آجرهای لعابدار فیروزه ای رنگ شده اند . پیشانی ایوان با كاشی های هفت رنگ تزئین شده كه متاسفانه اكثر آنها از بین رفته است و اندكی از آنها با نقش گل و بته باقی مانده است . تالار اصلی مدرسه در دو جبهه نمای شمالی و جنوبی دارای ارسی های عظیمی است كه با شیشه های رنگی تزئین شده است.

مرحوم حاج محمد صحت ایگدیر فوق لیسانس رشتهٔ دبیری‌ از دانشگاه تهران بانی‌ و بنیا نگذر دبیرستان هدایت بودند. این بنا‌در سال ۱۳۴۵ واحد مسکونی بود و یک سال بعد به همت مرحوم دبیرستان هدایت نام گرفت و یکی‌از بهترین مدارس زمان شد.

تا اینکه ده‌سال بعد درسال ۱۳۵۶ این مدرسه نو پایه به دو قسمت تبدیل شد. قسمت نوساز چند سالی ‌بعنوان مدرسه راهنمائی دخترانه و قسمت قدیمی آن بعنوان واحد مسکونی مورد استفاده قرار گرفت .

تا اینکه اوایل ۱۳۸۰ اداره میراث فرهنگی با بدست گرفتن این بنا ‌و مرمت و بازسازی آن بعنوان یادگاری از معماری قدیم در اختیار عموم قرار گرفت.

 قطعه فیلم :

 

                 

Hedayat-old

                   

 

 

 

Loading